Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwrecht - overheidsopdrachten - module 4: Uitvoeren van overheidsopdrachten – deel 2

Omschrijving

De modulaire opleiding Bouwrecht bestaat uit 2 delen nl. privaat bouwrecht en overheidsopdrachten met telkens 4 modules.

Elke module bestaat uit een uiteenzetting van de juridische structuur m.b.t. de gekozen onderwerpen, een bespreking van de vaak voorkomende concrete toepassingen en een debat en ervaringsuitwisseling onder de aanwezigen.
Bouwrecht - Private bouwwerken

Bouwrecht - Overheidsopdrachten

Iedere module kan afzonderlijk gevolgd worden, gelieve per module in te schrijven.

Alle modules worden hybride aangeboden, je kan kiezen om deze opleiding fysiek te Kortrijk of online mee te volgen.

Programma

 Module 4: Uitvoeren van overheidsopdrachten – deel 2

  • de betaalprocedure: het indienen van een vorderingsstaat, het “onverwijld” nazicht, de facturatie, de betaaltermijn, wat in geval van laattijdige betalingen (werken stilleggen, verlenging van de uitvoeringstermijn, intresten eisen…).
  • de uitvoeringsmoeilijkheden: de aannemer die moeilijkheden ondervindt bij de uitvoering van de opdracht kan – als deze het gevolg zijn van feiten die toerekenbaar  zijn aan het bestuur of van onvoorzienbare omstandigheden – zijn prijs/uitvoeringstermijn laten aanpassen. De praktijk leert dat zo’n vordering niet altijd evident is en niet zelden strandt op de niet-zorgvuldige naleving van de strenge formele en materiële toepassingsvoorwaarden. We bespreken de aanbevolen aanpak en valkuilen  aan de hand van diverse praktijkvoorbeelden.
  • de ambtshalve maatregelen: hoe moet op een PV van ingebrekestelling gereageerd worden? Wat in geval van ambtshalve maatregelen?
  • de oplevering: wat zijn de verschillende fasen van oplevering van een overheidsopdracht? Moet er altijd een PV zijn of kan het werk stilzwijgend opgeleverd worden? Wat in geval van ingebruikname vóór oplevering?
  • de aansprakelijkheid na oplevering: wat zijn de gevolgen van de oplevering voor de aansprakelijkheid van de aannemer voor zichtbare of verborgen gebreken. Wat valt er juist onder de tienjarige aansprakelijkheid van de aannemer en wat niet? Wat moet het bestuur bewijzen? Tips voor de aannemer die met een aanspraak op aansprakelijkheid na oplevering geconfronteerd wordt.

Data

18/06/2024 09:00 - 12:00
Kortrijk

Prijs

De opleidingskost is gratis voor bedienden PC200 dankzij de tussenkomst van Cevora. Hiervoor dien je zelf niets te ondernemen. Je zal geen factuur ontvangen en dient dus ook geen KMO-portefeuille aan te vragen.
Let wel, bij laattijdige annulatie of onwettige afwezigheid wordt een annulatiekost aangerekend conform onze algemene voorwaarden.

Alle prijzen zijn exclusief btw, maar inclusief catering en cursus.

 

Bij het volgen van module 1 t.e.m. 4 ontvang je 15% korting.

Partners / Subsidiemogelijkheden

Inschrijven

Praktische informatie

Startdatum: 18/06/2024

Kortrijksestraat 389 A
8500 Kortrijk
België

Bedrijfsbeheer
Prijs leden:
€127
Prijs niet-leden:
€170
1 vrije plaatsen
Uiterste datum inschrijving
17/06/2024
Inschrijven

Meer informatie

Organisator:
Embuild West-Vlaanderen
Ondernemingsnummer:  0880547687
DVO-nummer:  DV.O105687
KMO thema:  Financiële geletterdheid
Opleidingsverantwoordelijke:
Marjolijn Vermeersch

Opleidingsadviseur

opleidingenwvl@embuild.be
+32 56 26.81.53